Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@18:31:23 GMT

القاب و کنیه‌های امام علی(ع)

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۰۸۱۰

القاب و کنیه‌های امام علی(ع)

امام علی علیه اسلام لقب‌های بسیار زیادی داشته است که از معروف‌ترین آن می‌توان به امیر المومنین و حیدر اشاره کرد.

خبرگزاری میزان - زمانی که امام علی علیه اسلام به دنیا آمد، مادرش نام ایشان را اسد نهاد، ولی زمانی که پدرش این نام را شنید، با این نام مخالفت کرد و نام او را علی گذاشت.

حضرت علی(ع) در طول زندگی القاب متفاوتی داشته است که در این مطلب تعدادی از این القاب را معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدر

زمانی که امام علی علیه اسلام در جنگ خیبر به مصاف با پهلوان یهودیان می‌رود خود با لقب حیدر معرفی می‌کند و از آن زمان به بعد لقب حیدر را برای امام علی به کار می‌بردند.

امیر المومنین

در روایات و دعا‌ها ما این لقب برای امام علی(ع) را بسیار دیده‌ایم، این لقب یکی از زیباترین القاب امام علی علیه اسلام است و فقط هم برای امام علی(ع) به کار می‌رود نه هیچ کس دیگر.

در زمان پیامبر اصحاب از جمله انصار و مهاجرین در حضور پیامبر حضرت علی را امیرالمومنین صدا می‌زدند و پیامبر از شنیدن این اسم تبسم می‌کرد.

ابوتراب

ابوتراب جزو کنیه‌های امام علی علیه اسلام محسوب می‌شود، این کنیه را پیامبر به او داده بود، درباره اینکه چگونه پیامبر این کنیه را به امام علی داد چند روایت وجود دارد.

در حدیثی اماده است که امام علی در نخلستان‌ها خوابیده بودند که پیامبر پیش ایشان رفتند و خطاب به امام گفته اند که‌ای ابوتراب برخیز و پس از آن داستان شهادتش را پیش گویی کرد.

در حدیث دیگری اماده است که امام علی علیه اسلام در سایه مسجد به خواب رفته بود که پیامر امد و دید ردای او افتاده زمین و خاکی شده است، پیامبر شروع به پاک کردن خاک‌ها کرد و خطاب به امام علی گفت برخیز‌ای ابوتراب.

اسد

اسد در معنا به معنی شیر است و علت این لقب شخصیت شیرسان امام علی علیه اسلام است. در بعضی از اشعار فارسی نیز از این لقب به معنی شیر خدا استفاده شده است.

وصی

از پیامبر روایتی نقل شده است که پیامبر می‌فرماید: لکل نبی وصی و وارث و ان وصیی و وارثی علی ابن ابی طالب.

هر پیامبری وصی و وارثی دارد و وصی و وارث من علی ابن ابی طالب است. به همین دلیل بود که به پیامبر لقب وصی داده شد.

ولی

روزی حضرت علی برای اقامه نماز به مسجد رفته بودند به هنگام نماز فقیری به مسجد آمد و درخواست کمک از افراد حاضر در مسجد کرد، چون کسی نبود به او کمک کند، مرد فقیر می‌خواست که مسجد را ترک کند که ناگهان حضرت علی انگشتر خود را به هنگام نماز به او داد، بعد از این اتفاق آیه‌ای به پیامبر نازل شد که گفته شده بود، ولی شما خدا و رسول اوست و کسانی که ایمان آورده اند، نماز را به پا می‌دارند و در هنگام نماز زکات می‌پردازند.

تمام مفسرین اتفاق نظر دارند که فردی که در آیه به آن اشاره شد حضرت علی است.

بیشتر بخوانید: تاکید ویژه «حضرت علی (ع)» بر اعتدال در اخلاق و عبادت

انتهای پیام/

برچسب ها: القاب امامان حضرت علی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حضرت علی امام علی علیه اسلام امام علی امام علی ع حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت درست اهل بیت و تبعیت از آنها از واجبات است

 شامگاه جمعه در مراسم شب شهادت امام صادق علیه السلام که در حسینیه ثارالله ارومیه برگزار شد، اظهار کرد : از جمله واجباتی که بر ما لازم است شناخت درست اهل بیت و تبعیت از آنهاست و لذا مجالس اهل بیت مقدمه واجب است.

حجت الاسلام منصور امامی افزود: از مهم‌ترین شئون پیامبر و اهل بیت تبیین بود و لذا باید به تک تک حضرات معصومین به دید سیره تبیین نگاه کنیم. لازمه نگاه به سیره تبیینی امام صادق علیه السلام شناخت دقیق زمان امام است.

 وی تصریح کرد: از جمله خلفای عصر امام باقر علیه السلام، عبدالملک بن مروان بود که به فتح و کشورگشایی روی آورد و اقطار زیادی را زیر حکومت خود در آورد، وقتی مرز‌های جغرافیایی گسترش یافت اتفاقاتی افتاد که از جمله آن‌ها آشنایی دیگر مردمان با اسلام و ایمان آوردن آنها بود و باید امام صادق علیه السلام برای مدیریت فرهنگی آن عصر برنامه طراحی می‌کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی ادامه‌داد: آشنایی مسلمانان با حوزه تمدنی و فرهنگی ایران و هند دومین اتفاقی که افتاد و مسلمانانی که در معارف قرآن آن اندازه عمیق نبودند با فرهنگ جدیدی آشنا شدند و در نتیجه آن، برخی مسلمانانِ ضعیف متزلزل شدند و بخشی از این مسلمان‌ها به ایجاد افکار التقاطی روی آوردند و محافلی تشکیل دادند و فرقه‌های مختلفی نیز در این عصر به وجود آمد به نام اسلام که سخنان مخالفین اسلام را می‌گفتند و انحراف فکری داشتند و امام صادق باید این‌ها را هم مدیریت می‌کرد.

حجت‌الاسلام امامی تصریح کرد: انتقال حکومت از بنی امیه به عباس اتفاق افتاد و قرار بود حکومت به دست اهل بیت بیفتد و برخی اصحاب سر امام، اسرار را افشا کردند و انحراف اتفاق افتاد و حکومت به دست بنی العباس افتاد و بنی عباس سال‌ها اهل بیت را برای مبارزه با اهل بیت همراهی کرده بودند و شگرد مبارزه اهل بیت را می‌دانستند و لذا از این جهت مبارزه با بنی العباس سخت‌تر بود.

وی گفت: عده‌ای از گسترش فرهنگ‌ها و مرز‌های سیاسی برای قدرت سازی علیه اسلام استفاده کردند، امروز هم فضای مجازی و رسانه مرز‌ها را گسترش داده و کشور‌ها در مرز‌های شیشه‌ای زندگی می‌کنند و تفکرات مختلف دست به دست می‌شوند شاید برخی فکر‌ها سال‌ها نمی‌توانستند تفکرات خود را گسترش دهند امروز از رسانه برای ترویج افکار خود استفاده می‌کند و لذا لازم است سیره پژوهشی کنیم و روش اهل بیت در این زمینه الگو قرار دهیم.

شبکه سازی و ساختار سازی از کار‌های تاثیرگذار امان صادق بود

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی شبکه سازی و ساختار سازی را از کار‌های تاثیرگذار امان صادق عنوان کرد و افزود: امام برای ارتباط با مسلمانان اقطار مختلف سازمان وکالت را راه اندازی کرد و وکالت را اهل بیت برای ارتباط سیاسی، دینی، فرهنگی و اقتصادی راه انداخته بودند.

وی ادامه داد: تربیت متخصص از در حوزه‌های مختلف برای جوابگویی برای شبهات از دیگر کار‌های امام صادق بود و امام توسط این شاگردان شبهات را رصد کرده و پاسخ می‌داد.

حجت الاسلام امامی گفت: از مهم‌ترین کار‌های امام صادق تبیین دقیق امامت و ولایت بود و قالب روایت‌های کافی از امام باقر و امام صادق است و حضرت توانست به مذهب شیعه قدرت ببخشد و آن را احیا کند و امام صادق به تنهایی شبهات را رصد کرد، از طرفی ساختار سازی کرد و از سویی نهضت علمی ایجاد کرد و مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد به گونه‌ای که تاکنون کسی نتوانسته در آن تزلزل ایجاد کند.

وی عنوان داشت: امام صادق نظریه ولایت و امامت را تئوریزه کرد و موارد جعلی و ناقص را جواب داد؛ لذا از سویی فقیه تربیت کرد و از سویی با همه مسلمانان در اقطار مختلف کشور اسلامی ارتباط برقرار کرد و به شبهات حیله‌گران جواب داد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: روش زندگانی شیعه باید به گونه‌ای باشد که زندگی را بر طاغوت حرام کند و شاگرد مکتب امام صادق باید این‌گونه باشد و امروز دیدیدم نه عده‌ای چگونه با تبعیت از مکتب امام صادق چگونه اسرائیل را تحقیر کردند.

حجت‌الاسلام امامی یادآور شد: امام صادق زیبایی دین را به مردم بیان کرد از کوچک‌ترین مسائل دین تا اساسی‌ترین آنها را به مردم بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • شناخت درست اهل بیت و تبعیت از آنها از واجبات است
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد